Aktuality 46. ročníku

Zpět na výpis zpráv.

Citáty z Balkón párty IV.

1. 6. 2006 | IH Moskva, 14:00 – Proběhlo v pořadí již čtvrté neformální setkání s festivalovými hosty, osobnostmi a novináři. v hotelu Moskva. Moderátor Jakub Železný představil prvního hosta Edgara Dutku, který je podle svých slov na festivalu již po dvacáté. Na festivalu již vystřídal role zaměstnance, hosta i porotce. V současné době vyučuje animaci na FAMU, a když nevyučuje, tak shání dvacet milionů na celovečerní animovaný film. „Možná je tady nějaký producent…“ pronesl významně Jakub Železný dívaje se mezi hosty.

„Už si na nás zvykli,“ řekla Jana Dopitová ze sdružení Zvuk ticha na adresu producentů. Sdružení se podařilo otitulkovat už 350 snímků, takže je mohou zhlédnout i sluchově postižení. Během tří let, kdy sdružení působí, se podařilo otitulkovat téměř všechny nejnovější filmy. „Nám producentům to šetří práci. My chceme ty filmy dát širšímu publiku,“ ocenil činnost sdružení rozradostněný producent Marek Štencl.

Radost mu dle vlastních slov dělá práce na novém filmu „Ro(c)k podvraťáků“, který se právě stříhá. Hned pozval všechny přítomné 1. listopadu do kina. Mezi podvraťáky jsou Jiří Mádl, Václav Postránecký, Vojtěch Kotek nebo Martin Písařík, další z osobností čtvrté Balkón párty.

Herec Martin Písařík si vyměnil komplimenty s moderátorem Jakubem Železným.
„Já se líbím sobě docela často,“ řekl Písařík. „Já se na sebe nemůžu dívat,“ odvětil Železný. „Já se na vás taky nemůžu dívat,“ přitakal Písařík. „Díky, nápodobně,“ uzavřel moderátor debatu a pozval dalšího hosta.

Tentokrát se místností rozezněla ruština. „Přijel jsem před chvílí a ještě jsem přesně nezjistil, kde vlastně jsem,“ řekl režisér Farkhot Abdoullayev, když zrovna náhodou procházel kolem držitel Oskara Jan Pinkava. Moderátor Jakub Železný si nenechal takového hosta ujít a hned Jana Pinkavu vyzpovídal. „Mám s tou češtinou trochu mindrák,“ reagoval Jan Pinkava na lichotku Jakuba Železného ohledně poameričtěné češtiny. Moderátor připomněl, že na tiskové konferenci Jan Pinkava neprozradil, kde vlastně má schovaného toho Oskara. „Já vlastně ani nevím,“ zapíral dál Jan Pinkava. A tak stále nikdo neví, jak to s tím Oskarem vlastně je.