Řekli o nás

2013


Roman Vojtek (Česká republika) Herec, moderátor Roman Vojtek

Roman Vojtek (Česká republika) Herec, moderátor
"Zlínský festival pro mě představuje nádhernou atmosféru, dokonalou organizaci, úsměv na tváři mé dcery, spousty úžasných setkání, neskutečně bohatý filmový a doprovodný program... A to vše v mém rodném kraji. Tak co si můžu víc přát :-) Děkuji za to."

Vanda Hybnerová Vanda Hybnerová

Vanda Hybnerová (Česká republika) Herečka
"Na festivalu jsem byla poprvé a v doprovodu dětí, svých dcer, bratrů a sester. Všichni jsme si to báječně užili a zvlášť podtrhuji závěrečný galavečer. Jeho bezprostřednost a autentičnost byla nebývalá! Též děkujeme za to, že jste nás nenechali ujít sto metrů od hotelu ke kinu a vozili nás, díky tomu jsem si mohla ve Zlíně pořídit u pana Bati boty na vysokém podpatku. Těšíme se na příště, zaplať bůh, filmy se stále točí."

Arnošt GolflamArnošt Golflam

Arnošt a Petra Golflamovi (Česká republika)
"Vážení a milí, my i naše děti jsme nadšení "kinaři" a opravdu upřímně děkujeme za možnost být ve Zlíně na festivalu a vidět tolik filmů! Náš syn Otík, nevynechá žádnou příležitost, diskutuje s námi o kvalitách shlédnutých filmů, vyhledává ve Zlíně i archivní filmy a pomalu se stává znalcem a "tajným" porotcem v rámci naší rodiny. A tak se těšíme a bude-li příležitost - zase a opravdu rádi přijedeme! Děkujeme, přejeme krásné léto! "

Markéta Hrubešová Markéta Hrubešová

Markéta Hrubešová (Česká republika) Herečka, moderátorka
"Letošní ročník Zlínfestu jsem si náramně užila. Trochu pracovně a hlavně jako divák. Výborné filmy, skvělé doprovodné akce, báječná atmosféra! Ostatně jako každý rok! "

Ivana Korolová Ivana Korolová

Ivana Korolová (Česká republika) Herečka
"Zlínský filmový festival pro mě byl zážitek. Překvapilo mě, kolik zajímavých filmů, vedle pohádek, může člověk na dětském filmovém festivalu shlédnout a jak poučné a infpirující jsou. Sama jsem navštívila kino a doporučuji všem mladým lidem, ale i rodičům, ať neváhají a určite tam zavítají."

Jo-Anne Blouin Jo-Anne Blouin

Jo-Anne Blouin (Kanada) Ředitelka dětského filmového festivalu v Montrealu
"Zlínský festival je fantastický! Je jedním z nejlepších, jaký jsem kdy navštívila. Nabízí unikátní možnost objevovat nejen široké množství filmů pro děti a mládež, ale také práci začínajících filmařů."

Frodo Kuipers Frodo Kuipers

Frodo Kuipers (Nizozemí) Režisér, člen poroty
"Zlín Film Festival pro mě byla skvělá zkušenost! Fantastická atmosféra, dobrá organizace a možnost potkat spoustu zajímavých lidí. Děkuji moc, Zlíne!"

Jacco Groen Jacco Groen

Jacco Groen (Nizozemí) Režisér
"Jsem opravdu rád za festival, jako je ten ve Zlíně. Dle mého názoru jde o jedinečnou, dobře zorganizovanou akci s přátelskou atmosférou. Děkuji za možnost být součástí toho všeho."

Michael Harbauer Michael Harbauer

Michael Harbauer (Německo) Ředitel festivalu dětských a mládežnických filmů v Chemnitzu
"Srdečný filmový festival. Mnohokrát děkuji za pohostinnost i ve jménu naší dětské poroty! Jsem rád za navázání přátelství mezi Zlín Film Festivalem a Schlingel festivalem v Německu."

2012


Maria Doyle Kennedy, irská herečka a zpěvačkaMaria Doyle Kennedy

Maria Doyle Kennedy, irská herečka a zpěvačka (Tudorovci, Panství Downton, Dexter, Titanic aj.)
"Děkuji, Zlíne. Prožili jsme překrásný čas na vašem festivalu. Byli jsme přijati s vřelostí a zacházeli s námi jako s královskou rodinou. Měli jsme možnost setkat se s několika zajímavými, tvůrčími lidmi! Ale nejvděčnější jsem za inteligentní a promyšlený obsah festivalového programu. Odjela jsem s velkým seznamem filmů, na které se musím podívat. Děkuji."

Patrick McCabe, irský spisovatel, člen Mezinárodní odborné poroty pro soutěž Evropských debutůPatrick McCabe

Patrick McCabe, irský spisovatel, člen Mezinárodní odborné poroty pro soutěž Evropských debutů
"Zlínský festival je jedinečný, plný vitality, vzrušení a entusiasmu. Je to možná nejlepší festival svého druhu a s jeho koncentrací mládeže a dětí zajišťuje, že magie filmu je v moderním světě ve skutečně bezpečných rukou. Bravo, Zlíne!!"

Martin McCann, irský herec (Souboj titánů, Je třeba zabít Bona)Martin McCann

Martin McCann, irský herec (Souboj titánů, Je třeba zabít Bona)
"Od chvíle, kdy jsem přijel na Zlínský filmový festival, jsem byl ohromen tou festivalovou energií a tím, jak jsem byl přijat. Měl jsem štěstí, že jsem prožil a získal zkušenost z oslavy irského filmu na festivalu, která to ještě více ozvláštnila. Lidé byli přátelští a příjemní, cítil jsem skutečnou vřelost a ocenění toho, že jsem se zúčastnil tohoto vzrůstajícího festivalu."

Jo-Anne Blouin, ředitelka Mezinárodního filmového festivalu v Montrealu, členka Mezinárodní odborné poroty pro hraný filmJo-Anne Blouin

Jo-Anne Blouin, ředitelka Mezinárodního filmového festivalu v Montrealu, členka Mezinárodní odborné poroty pro hraný film
"Mezinárodní filmový festival ve Zlíně nabízí unikátní příležitost objevovat nejenom širokou škálu filmů pro děti a mládež, ale také práce začínajících filmových tvůrců, které jsou uváděny v soutěži Evropských debutů, to vše v přátelském a uvolněném ovzduší. Je to každoroční setkání pro profesionály a filmové fanoušky."

Martin Duffy, irský scenárista, režisér a střihač, člen Mezinárodní odborné poroty pro hraný filmMartin Duffy

Martin Duffy, irský scenárista, režisér a střihač, člen Mezinárodní odborné poroty pro hraný film
"Prožil jsem na Zlínském filmovém festivalu úžasný čas. Když jsem byl na festivalu, opět jsem uviděl vřelé a ochotné úsměvy, které postrádám. Úloha být v porotě byla zajímavá. Radost být mezi tak vřelými a skvělými lidmi - to bude to, co si nejvíce zapamatuji ze svého pobytu."

Hugh O´Conor, irský herec (Čokoláda, Moje levá noha)Hugh O´Conor

Hugh O´Conor, irský herec (Čokoláda, Moje levá noha)
"Byla to velká pocta být součástí Zlínského filmového festivalu. Přijetí bylo neuvěřitelně přátelské a výběr filmů pro děti i dospělé byl skvělý."

2011


Stana Katic, kanadská herečkaStana Katic

Stana Katic, herečka, USA
"Filmový festival ve Zlíně byl skvělou zkušeností. Líbilo se mi město a nadchl mě Baťův mrakodrap. Celá budova na mě udělala velký dojem. Jako členka poroty jsem musela vidět hodně filmů. Projekce soutěžních filmů byly velmi emocionální a filmy mi braly dech. A nejlepší na takovém festivalu je to, že se můžete setkávat s jinými filmaři. Na Zlínský filmový festival mám celou řadu překrásných vzpomínek. Bylo to skvělé."

Bulharský herec Ivan Barnev (Obsluhoval jsem anglického krále)Ivan Barnev

Ivan Barnev, herec, Bulharsko
"Můj pobyt ve Zlíně byl skvělý. Bylo to poprvé, co jsem byl na festivalu pro děti a mládež a byl jsem skutečně šťastný, že jsem mohl získat zkušenosti v takové atmosféře. A za to, že jsem byl pozván dělat něco, co mám nejraději - dívat se na filmy!!! Abych řekl pravdu, před mojí návštěvou jsem nic o Zlínském festivalu nevěděl, ale byl jsem překvapen zjištěním, že se jedná o jeden z nejvýznamnějších filmových festivalů v Evropě s velkým množstvím různorodých filmů z celého světa.“"

Yuki Yamamoto, Britský skladatelYuki Yamamoto

Yuki Yamamoto, skladatel, Velká Británie
"Nejen děti, filmoví kritici či filmoví profesionálové, nýbrž celé město a jeho okolí podporují tento festival. Svou vřelostí se řadí na přední místo mezi festivaly, které jsem navštívil. Nesmírně děkuji festivalu za možnost účastnit se takovéto výjimečné akce a doufám, že se do Zlína brzy vrátím."

János Bán, Jiří Menzel (Vesničko má středisková)János Bán

János Bán, herec, Maďarsko
"Ve Zlíně je nesmírně příjemná atmosféra. Mám příjemné vzpomínky i na svůj pobyt ve Zlíně před deseti lety. Nehledě na to, že jsem neměl příliš času se po městě podívat, letos jsem to napravil. Kromě toho jsem zúčastnil řady rozhovorů a různých společenských akcí, filmových projekcí . Každý film mne ale dokázal něčím zaujmout. Jsem moc rád, že jsem opět do Zlína přijel a potkal mnoho přátel."

Jan Hřebejk, režisérJan Hřebejk

Jan Hřebejk, režisér, Česká republika
"Festival má výhodu, že se tradičně koná začátkem léta, kdy je ve Zlíně nádherné počasí. Takže kromě filmového programu poskytuje i řadu mimofilmových atrakcí. Proto je tak oblíben svými hosty. Bylo by třeba ještě více zdůraznit, že si tu na své přijdou i dospělí filmoví fanoušci, letos (2011) tu byly třeba skvělé cykly klasické italské nebo maďarské kinematografie."

Rock DemersJiří Menzel

Jiří Menzel, režisér, Česká republika
"Mám rád moderní města, která se obnovují po těch 40, letech , kdy jsme tady žili ve spárech. K takovým městům patří právě i Zlín. A také se mi líbí, jak ten festival ve Zlíně probíhá, jak vzrůstá jeho popularita, jeho kvalita a význam."

2010


Rock DemersRock Demers

Rock Demers
Jsem nesmírně potěšen, že jsem mohl být účastníkem 50. výročí zlínského festivalu filmů pro děti a mládež. Rozsah festivalu byl opravdu skvělý. Skvělý co se týče filmových projekcí a jejich technických kvalit, rozmanitosti filmových sekcí, spojení starých a zcela nových filmů, dokonalého vykreslení toho, co bylo, je a vždy bude živostí a originality české kinematografie pro děti a mládež. Skvělý co se týče organizace, celkového počtu filmových kopií a hostů z celého světa. Tým zvládl naplánovat vše před, během i po festivalu navzdory potopám. Skvělý co se týče vřelosti, se kterou vítali každého hosta a laskavosti, kterou mu věnovali během jeho pobytu. Skvělý co se týče závěrečného ceremoniálu a recepce. Upřímně řečeno, celý štáb festivalu byl při přípravách 50. výročí festivalu skvělý. Gratuluji a děkuji mnohokrát za vaši srdečnost.

Scott RosenbaumScott Rosenbaum

Scott D. Rosenbaum
Když jsem přiletěl do Prahy, měl jsem za sebou dlouhý let, ale vše vynahradila cesta českou krajinou do Zlína společně s legendárním režisérem Vojtěchem Jasným. Musím přiznat, že jsem si nebyl jistý, jak bude můj americký nezávislý film přijat v zemi s tak bohatou filmovou historií. Byl jsem poctěn a můj film Báječná léta rock´n´rollu byl promítán jako zahajovací film ve Velkém kině. Považuji to za jeden z nejradostnějších zážitků mé kariéry. Publikum skvěle reagovalo a jejich ocenění filmu bylo něco, na co nikdy nezapomenu. Organizace festivalu byla skvělá, všichni byli velmi srdeční a já sem jim vděčný za možnost účastnit se tak bohatého 50. výročí této zlínské události. Těším se na další spolupráci a doufám, že i mé další filmy mi umožní cestu zpět do Zlína, kde jsem se cítil tak dobře a kde jsem se seznámil s tolika skvělými lidmi.

Jodie WhittakerJodie Whittaker

Jodie Whittaker
Na festivalu jsem prožila krásné chvíle a přivítání bylo neuvěřitelné. Bylo úžasné sledovat všechny ty děti užívat si filmy z celého světa. Přeji festivalu jen to nejlepší v následujících letech.

Jiří MenzelJiří Menzel

Jiří Menzel
Je málo tak příjemných a tak říkajíc rodinných festivalů, jako ten zlínský. Není sice malý, ale při tom se tam člověk cítí jako ve vlastní rodině.

Christopher LeeChristopher Lee

Sir Christopher Lee
Návštěva zlínského filmového festivalu byla nejúžasnější zkušenost. Byla to velmi zajímavá událost, výborně organizovaná. Profesionalita spolu s pohostinností a zainteresovaností všech tvoří z festivalu unikátní záležitost. Nepřekvapuje mě, že trvá už tolik let! Přeji vám úspěch v dalších ročnících. S přáním všeho nejlepšího

Gunnar Karlsson
Věděl jsem již dříve, že nejlepší pivo na světě je ve Zlíně, ale bylo pro mne velkým překvapením, že se ve Zlíně nachází i největší a nejlepší filmový festival pro děti. Byla to pro mě nejen čest, ale jako pro režiséra i inspirace zažít skvělou pohostinnost a atmosféru tohoto děti milujícího města.

2009


Sir Peter UstinovSir Peter Ustinov

Sir Peter USTINOV, herec a dramatik
"Jsem tímto festivalem nadšený. Myslím, že je to velmi dobrý nápad."

Haley Joel OsmentHaley Joel Osment

Joel Haley OSMENT, herec
"Co děláte pro mladé publikum, je ohromné."

Andrej ChalimonAndrej Chalimon

Andrej CHALIMON, herec
"Fesivalové centrum je podle mezinárodních standardů vpravdě prvotřídní. Ještě jsem neviděl jiný festival jako tento… Kdybych byl do Zlína pozván, vůbec bych neváhal. A když jsem byl, okamžitě jsem souhlasil. Nebylo se o čem rozhodovat."

Katerina JAKOB, herečka
"Zlínský festival má přátelskou atmosféru, jeho organizátoři o dětské diváky pečují, což je úžasné. Přijde mi výborné, že v Evropě existuje festival, který ukazuje zábavné a vzdělávací filmy."

Maximillian SchellMaximillian Schell

Maximilian SCHELL, herec
"Myšlenka festivalu pouze pro děti je vynikající nápad – pokud je něco, co dokáže dětem pomoci, pak je to festival jako tento."

Zheng XIAOLONG, režisér a producent
"Zlín je malé město, ale přesto má takový dobrý velký festival. Čína je velká země, ale pro děti pořádný festival nemá. Zlín je inspirací."

Krzysztof ZanussiKrzysztof Zanussi

Krzysztof ZANUSSI, režisér
"Potkal jsem ve Zlíně spoustu mladých lidí, kteří mají o filmy nesmírný zájem. A to je to, co na zlínském festivalu mám rád. Kontakt s nimi je velmi bezprostřední a promlouvat k nim je vzrušující."

Michel GalabruMichel Galabru

Michel GALABRU, herec
"To kino nacpané dětmi byl úžasný zážitek. Tento festival má doslova okouzlující atmosféru."