CHARITATIVNÍ A BENEFIČNÍ PROJEKTY

PEČENÍ PRO DĚTI S UNICEF, charitativní projekt

Jakmile uvidíte stánek, v němž bude nějaká dobrá duše nabízet pečivo, zastavte se a něco si kupte! Pečení pro děti je akce organizovaná pod záštitou Českého výboru pro UNICEF. Smyslem je soustředit finanční částku, která poputuje na pomoc dětem ze zemí třetího světa.    Role prodavačů na jistou dobu přijmou také Dana Morávková a Roman Vojtek, známí herci a rovněž hlavní moderátoři ZFF.

Kdy: středa 29. 5. 11.00- do vyprodání zásob
Kde: Obchodní a zábavní centrum Zlaté jablko, Zlín

Pro koho: lidé s dobrým srdcem

Akci přijdou podpořit také hokejoví hráčí PSG Zlín Bedřich Köhler a Marek Melenovský.

MINISALON - Filmové klapky, AUKCE; veřejná dražba umělecky ztvárněných klapek

Kdo milujete výtvarné umění, kdo máte rádi příjemné vzrušení z probíhající dražby a ‚přihazovacích soubojů', určitě přijďte. Do aukčního maratónu, který se v jednom z předchozích ročníků protáhl na téměř 7 hodin, můžete kdykoliv naskočit a rovněž kdykoliv z něj vyskočit. A hlavně, dražbu můžete jen sledovat, sami dražit nemusíte.

Kdy: pátek 31. 5. 2013, od 14.00
Kde: Academia centrum UTB - aula, Mostní ul., Zlín

Pro koho: milovníci výtvarného umění

Vstup volný!

KAVÁRNA POTMĚ

Kavárna vám nabízí jedinečnou příležitost nahlédnout do světa nevidomých. Ve zcela zatemněném prostoru o rozloze 6x12 metrů se o vás postará sehraný tým 12 nevidomých číšníků, barmanů, průvodců a hostesek. Dovedou vás ke stolu, připraví vám vyhlášenou černočernou kávu a vy si budete moci vyzkoušet, jaké to je vnímat svět bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů - zraku.

Originální projekt vznikl, aby představil nevidomé jinak. Je místem, kde se role vidících a nevidících na chvíli vymění. Místem, kde se můžete s plnou důvěrou spolehnout na umění lidí, kteří se ve tmě pohybují s nebývalou lehkostí - je pro ně každodenní samozřejmostí. Kavárna POTMĚ byla poprvé představena v roce 2006. Od té doby Světluška otevírá kavárnu vždy na několik týdnů v letních měsících. Kavárna POTMĚ měla tu čest přivítat mnoho vzácných hostů, například Václava Havla, režiséra Miloše Formana, šansoniérku Hanu Hegerovou, herce Viktora Preisse a mnoho dalších.

Kdy: pátek 31. 5. 2013 - sobota 1. 6., 10.00-19.00
Kde: nám. Míru, Zlín

Pro koho: nejširší veřejnost - vhodné spíše pro dospělé!

Vstup volný!
Bližší informace: Eva Havelková 607 791 112