INTERAKTIVNÍ AKCE (NEJEN – ALE PŘEDEVŠÍM PRO DĚTI)

ZELENÉ ODPOLEDNE S LESY ČR, zábavný - ekologicky zaměřený program pro děti

Sázení stromu (v rámci výsadby nové festivalové aleje).
Divadlo pro děti Řád červených nosů: Obrázky ze života hmyzu (naučná interaktivní revue pro děti o tom, co je správné a co ne); DDM ASTRA: dílničky na skandinávské téma - výroba masek Vikingů, tetování henou, malování na obličej a malování na ruce, výroba artefaktu na krk, vzkaz v láhvi - psaní runou.
Myslivci: kynologie agility, ukázka loveckých psů.
Balónková show během celého odpoledne (výroba zvířátek).

Kdy: pondělí 27. 5. 2013, 16.00 - 18.00
Kde: Univerzitní park (vedle FAME UTB a naproti Baťova mrakodrapu), Zlín

Pro koho: široká veřejnost, děti především! Ideálně 5-12 let.

Vstup volný!

ÚTERNÍ TROJPROGRAM POD VELKÝM KINEM (14.00-18.00):

Malování na chodníku, legendární akce ZFF
Tentokrát budeme kreslit a malovat na téma Čtyřlístek. A postavičky z Čtyřlístku také budou dětem jaksepatří pomáhat! Nejkrásnější díla čeká odměna od odborné poroty, všichni se ale mohou těšit na taneční vystoupení, balonkovou show, vystoupení dětí a pro děti. Hostem programu je herečka - moderátorka ZFF Markéta Hrubešová.

Kdy: úterý 28. 5. 2013, od 14.00
Kde: nám. Práce - prostranství před Velkým kinem, Zlín

Pro koho: široká veřejnost, děti především! Ideální pro rodiny.

Vstup volný!

Chodník slávy dětských filmových hvězd, odhalení hvězd Sandře Novákové a Marku Ebenovi

Že je dosud znáte pouze z televize, v lepším případě z filmu? O důvod víc, proč se stát svědkem události, která již několik let mění podobu chodníku před Velkým kinem. Zatímco Marek Eben je obecně považován za nekorunovaného krále českých moderátorů a konferenciérů (za všechny projekty jmenujme Star Dance), Sandra Nováková je i přes svou velmi bohatou filmografii v posledních letech známá především jako sestra Gábina Šímová z ‚Růžovky'. Přijďte se na Sandru a Marka podívat naživo!
Projekt se uskutečňuje pod záštitou NF Kapka naděje.

Kdy: úterý 28. 5. 2013, od 15.00
Kde: nám. Práce - prostranství před Velkým kinem, Zlín

Pro koho: široká veřejnost

Vstup volný!

Cirkus LeGrando, tříhodinová interaktivní dílna pěti cirkusových disciplín

Kdokoliv do otevřeného šapitó o průměru 10 m zavítá, může si vyzkoušet některou (nebo ještě lépe každou) z těchto cirkusáckých dovedností: chůze po laně, balanc na kouli, fakírské umění v podobě hřebíkové desky, žonglování s talíři a balanční desku rola bola. Tak co, přijdete? Třeba se ve vás skrývá talent. Letos to vyzkoušíte a napřesrok už přijedete s vlastním cirkusem! Život v maringotce neomrzí. Pánové z promítací maringotky na Open Air placu by mohli vyprávět!

Kdy: úterý 28. 5. 2013, 15.30 - 18.30
Kde: nám. Práce - prostranství před Velkým kinem, Zlín

Pro koho: široká veřejnost, zejména však pro děti!

Vstup volný!

VLAK PLNÝ ÚSMĚVŮ A KINEMATOVLAK: „Konečná, vystupovat!"

Celkem dvanácti městy naší republiky má letos projet vláček na kolejích, který se již po desáté stane jednou z největších a nejdelších doprovodných akcí. Děti se mohou těšit na oblíbené příběhy Včelích medvídků, Krtkova dobrodružství, Maxipsa Fíka nebo Macha a Šebestovou. A jak vypadala letošní trasa dlouhá téměř 400 km, vedoucí přes 4 kraje? Mladá Boleslav, Kutná Hora, Čáslav, Poděbrady, Kolín, Světlá nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Žďár nad Sázavou, Brno, Kroměříž ... a teď již zbývá jen Zlín a Otrokovice! Přijďte Kinematovlak přivítat ve festivalovém městě, a rovněž tak Vlak plný úsměvů, který do Zlína přiváží zdravotně postižené či sociálně znevýhodněné děti.

Kdy: středa 29. 5. 2013, 10.00 (Kinematovlak je však na zlínském nádraží po celý tento den!)
Kde: železniční nádraží Zlín-střed

Pro koho: široká veřejnost

Vstup volný!

DEN PRO DĚTI S ČESKOU TELEVIZÍ, dlouhodobým hlavním mediálním partnerem ZFF

Soutěže, písničky a scénky pro nejmenší uvede na pódiu moderátorská dvojice Magda Reifová a Petr Vacek. Během celého dne si na své přijdou ti nejmenší, jejich starší sourozenci nebo kamarádi a nudit se nebudou ani rodiče.

Dopoledne: vystoupení Magdy Reifové a Petra Vacka - písničky z Kouzelné školky, kouzelnická show Jiřího Hadaše, beseda s tvůrci a herci pohádky Šťastný smolař a následná autogramiáda, soutěže o ceny ČT, diskuse s tvůrci a herci pohádky O pokladech a rovněž autogramiáda.

Odpoledne: pohádky na kouzelném paloučku s hosty JŮ a HELE, povídání s tvůrci a herci pohádky 12 měsíčků a případně autogramiáda, vystoupení Magdy Reifové a Petra Vacka - písničky z Kouzelné školky, soutěže s Večerníčkem, beseda s tvůrci a herci pohádky Kovář z Podlesí a následná autogramiáda, kouzelnická show Jiřího Hadaše, diskuse s tvůrci nového dětského pořadu Mazalové.

Po celý den na náměstí: zábavné atrakce pro děti, soutěže, dětská dílna, kreativní svět, maskoti ČT, nafukovací balónky.

Kdy: středa 29. 5. 2013, 9.00 - 17.00
Kde: nám. Míru, Zlín

Pro koho: děti všeho věku

Vstup volný!

DEN S MF DNES, odpoledne plné her, soutěží a zábavy
obsahuje i koncert Davida Kollera s kapelou

V první části odpoledne se mohou na soutěže o skvělé ceny těšit děti i dospělí. Zatímco kluci a holky budou mít za úkol složit nejkrásnější čepici z papíru, dospělí podstoupí klání o největšího siláka. Následuje hokejová soutěž (15.30), která předznamená jeden z vrcholů odpoledne -  autogramiádu hokejových vicemistrů ČR - team PSG Zlín (cca 16.00). Pokračovat budeme opět soutěžemi, tentokrát ovšem vědomostními. V 18.00 přijde na řadu koncert Davida Kollera a jeho bandu.
Po celé odpoledne mohou děti zavítat do Alíkovy zóny, divočit ve skákacím hradu a dospělí jistě rádi zaskočí do čítárny.

Kdy: čtvrtek 30. 5. 2013, 14.00 - 19.00
Kde: nám. Míru, Zlín

Pro koho: nejširší veřejnost

Vstup volný!

ENAPO DEN, program pro všechny věkové kategorie s generálním partnerem 53. ZFF

Dopolední program je věnován dětem - na náměstí bude probíhat Zlínská školní filmová olympiáda. Děti ze zlínských základních škol budou soutěžit v několika sportovních disciplínách, v nichž se utkají o zajímavé ceny. Po celý den bude přítomen dvojnásobný mistr světa v bike-trialu Pepa Dressler se svými kolegy. Návštěvníky bude nejen bavit svojí exhibicí, ale i učit základy bike-trialu. Přítomní budou mít také příležitost potrápit mozkové závity u zábavné hry Mind Ball, natrénovat tenis a další hry na herních konzolích Xbox 360 Kinect nebo změřit síly v adrenalin parku u bootcampu či horolezecké stěny. Celodenní program bude završen koncertem populární kapely Mňága a Žďorp v 19.00.

Kdy: pátek 31. 5. 2013, 9.00 - 19.00
Kde: nám. Míru, Zlín

Pro koho: široká veřejnost

Vstup volný!

DEN S ČESKÝM ROZHLASEM PRO CELOU RODINU
(obsahuje i koncerty: L. DUSILOVÁ, VLADIMIR 518, TATA BOJS)


Dětské dopoledne Rádia Junior přinese od 11.00 program pro malé a nejmenší. Den s  Českým rozhlasem uvedou Venda s Fráňou, dva uličníci, které možná znáte z vysílání. Děti si popovídají, zazpívají a zasoutěží se Zorou Jandovou a Petrem Ševčíkem, zhlédnou vystoupení stejně starých finalistů soutěže Česko zpívá. Štafetu odpolednímu programu pro dospělé předá zpěvák Martin France. Na náměstí vás navíc čeká pestrý program v podobě výtvarných dílen, mnoha soutěží a her včetně stavění ze stavebnic LEGO v rámci akce LEGO® festival ve Zlatém Jablku.
Odpolední program tvoří zdánlivě nesourodá skupina výjimečných osobností české hudební scény, která Vám dá okusit, že propojením žánrů a stylů nevznikne šedý guláš, ale naopak skvěle kořeněná energická směs, která nadchne Vaše smysly.

Lenka Dusilová v 16.00 představí album Baromantika, které zapracuje s Vašimi emocemi v mnoha zvukových vrstvách a jemných akustických odstínech melodií, které vás pohltí a unesou do tajemných světů. Vladimir 518 do Zlína přiveze zbrusu nové album „Idiot". Jeho druhá sólová deska postupy a energií naváže na album z roku 2008 Gorila vs. Architekt a vyjde tradičně pod hlavičkou labelu Bigg Boss. Jeho vystoupení začíná v 17.30. Tata Bojs uzavřou sobotní koncertní den a novým koncertním programem vás od 19.00 naladí na nastávající letní sezónu.

Kdy: sobota 1. 6. 2013, 11.00 - 20.00
Kde: nám. Míru, Zlín

Pro koho: široká veřejnost

Vstup volný!