KONGRESOVÉ CENTRUM ZLÍN – UNIVERZITNÍ CENTRUM ZLÍN, nám. TGM

HVĚZDY NA ČERVENÉM KOBERCI, setkání nejzajímavějších hostů festivalu s novináři a veřejností

Patříte mezi fanoušky, kteří rádi vidí známé tváře, slavné tvůrce a hvězdy všeho druhu ‚naživo'? Již za uplynulých ročníků ZFF se vám to mohlo poštěstit. Ovšem protože příjezdy našich vzácných hostů do Kongresového centra Zlín - středobodu festivalového dění - byly časově poněkud různorodé, rozhodli jsme se vše změnit a vám usnadnit. Každý všední den v průběhu festivalového týdne, tedy od pondělí 27. 5. do pátku 31. 5. se v 16 hodin uskuteční Setkání s hvězdami na červeném koberci před Kongresovým centrem Zlín! Setkání s hvězdami není určeno jen novinářům, ale široké veřejnosti. Můžete fotografovat, nechávat si podepsat fotky či památník. Jen jednu podmínku pořadatelé mají - na červeném koberci, neodmyslitelné součásti velkých festivalů, se mohou pohybovat jen hvězdy a pořadatelé včetně bodyguardů. Jakmile kdokoliv poruší toto pravidlo, bude zatčen a odvezen do zlínské městské šatlavy.

Aktuální info - FB profil ZFF.

Kdy: pondělí 27. 5. - pátek 31. 5. 2013, 16.00
Kde: Kongresové centrum Zlín - nádvoří, nám. TGM, Zlín

Pro koho: nejširší veřejnost

Vstup volný!

RADOST TVOŘIT, předávání cen vítězům výtvarné soutěže zrakově postižených dětí

Mezinárodní soutěž ve výtvarném projevu zrakově postižených dětí a mládeže RADOST TVOŘIT je stala pevnou součástí doprovodného programu ZLÍN FILM FESTIVALU. Letošní 16. ročník si zvolil téma OHEŇ, VODA, ZEMĚ, VZDUCH. Soutěž je jakýmsi průřezem dovedností zrakově postižených dětí a celou veřejnost seznamuje s výtvarnými projevy těchto mnohdy velmi talentovaných dětí. Děti i přesto, že jsou slabozraké, se zbytky zraku, nevidomé či hluchoslepé mají velmi bohatou fantazii a s velkým úspěchem dokážou využít svých náhradních smyslů k vytvoření prací, nad kterými se mnohdy tají dech.

Porota ve složení ak. sochař Pavel Škarka, výtvarník Josefa Ruszelák a fotograf Josef Omelka i v letošním roce vybrala nejlepší práce u 10 jednotlivců, 2 kolektivů a vybrány budou také 4 hlavní ceny v jednotlivých věkových kategoriích. Osobní ceny předají významné osobnosti z politického a kulturního života. V minulosti se ceremoniálu zúčastnili např. Aniie Girardot, Jiřina Bohdalová, Helena Růžičková, Petr Nárožný, herec Michael York s manželkou Pat York.
Výstava výtvarných prací bude po celou dobu konání 53. ZLÍN FILM FESTIVALU v prostorách Univerzitního centra.

Realizátor projektu FILMFEST, s.r.o. děkuje za spolupráci těmto institucím: Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola a Speciálně pedagogické centrum pro zrakově postižené ve Zlíně.

Kdy: pondělí 27. 5. 2013, 13.00
Kde: Kongresové centrum Zlín - velký sál, nám. TGM, Zlín

Pro koho: nejširší veřejnost

Vstup volný!
Bližší informace: Iva Janálová 603 769 640

KRTKOVO KINO - filmy, hry, omalovánky, interaktivní kniha - vše o Krtečkovi

V Krtkově kině mohou děti zhlédnout celou kolekci filmů s legendárním Krtečkem od Zdeňka Milera. Vedle promítání zde budou nachystány i hry s Krtečkem, omalovánky a bude zde představena vůbec poprvé interaktivní kniha s Krtečkem, kterou si zde budou moci děti prohlížet na tabletech! To vše bude provázeno nádhernými kulisami, které návštěvníky zavedou do Krtečkova světa.

Kdy: pondělí 27. 5. - pátek 31. 5. 2013, 9.00 - 18.00
Kde: Univerzitní centrum, nám. TGM, Zlín

Upozornění: v čase 9.00 - 11. 00 budou našimi hosty děti z MŠ
(v tento čas je rezervace skupin i jednotlivců žádoucí)

Pro koho: fanoušci Krtečka, postavičky známé i ve vesmíru

Vstup volný!
Bližší informace: Anna Norman 724 351 089