Detail filmu | Sedím na konári a je mi dobre

Na společné cestě




Země: Česká republika, Německo, Slovensko
Jazyk: slovenština
Podtitulky: angličtina
Rok: 1989
Délka: 120 min
Rating: 15
Režie: Juraj Jakubisko
Námět: Juraj Jakubisko
Scénář: Juraj Jakubisko, Jozef Paštéka
Kamera: Ladislav Kraus
Hudba: Jiří Bulis
Střih: Patrik Pašš
Produkce: Slovenský film Bratislava, Štúdio hraných filmov Bratislava - Koliba 1. tvorivo - výrobná skupina, vedúci Peter Jaroš, Tauris Film München

Synopse: Príbeh dvoch charakterovo rozdielnych priateľov - komedianta Pepeho a frontového vojaka Prengela - sa odohráva tesne po konci druhej svetovej vojny. Spoločne nájdené zlato ich postupne premení v nerozlučnú dvojicu. Do ich osudu vstupuje židovské dievča Ester, ktoré sa vracia z koncentračného tábora. Náhoda tak spojí troch ľudí bez domova, z ktorých každý sa snaží sebe vlastným spôsobom naplniť svoju predstavu o šťastí.

Juraj Jakubisko: Juraj Jakubisko (1938), slovenský režisér, scenárista a kameraman, absolvoval režii na FAMU. Debutoval snímkem Kristove roky (1967). Jeho další filmy - např. Zbehovia a pútnici (1968), Vtáčkovia, siroty a blázni (1969) - byly přes mezinárodní úspěch zakázány. V 70. letech se Jakubisko mohl věnovat pouze dokumentům. Vrchol jeho tvorby 80. let představuje historická sága Tisícročná včela (1983). Z dalších filmů připomeňme např. snímky Perinbaba (1985) nebo Bathory (2008).

Kde a kdy se Sedím na konári a je mi dobre promítá

KdeKdyRezervace
Golden Apple Cinema, č. 230. 5. v 19:30N/A

Jiné filmy ze sekce Na společné cestě