Detail filmu | Nejmenší slon na světě - Tatínek vaří lektvar

Mezinárodní soutěž animovaných filmů pro děti




Země: Česká republika
Jazyk: čeština
Podtitulky: (nejsou)
Rok: 2013
Délka: 8 min
Rating: 3
Režie: Libor Pixa
Námět: Iva Macků a Jiří Tyller
Scénář: Iva Macků
Hudba: Jan Petr Muchow
Střih: Otakar Šenovský, Tomáš Vrána
Hlavní animátor: 3D počítačová grafika -Martin Ličko, Josef Kasal, Libor Batěk, Jakub Sporek, Pavel Šiška, Maťo Hanschild
Produkce: Česká televize

Synopse: Bedříšek je sloní kluk, který moc nevyrostl. Přestože se ve sloním světě oceňuje hlavně velikost a síla, Bedříšek si z toho nic nedělá. Tatínek by ale moc chtěl, aby Bedříšek povyrostl, a tak se rozhodne namíchat kouzelný lektvar. Když se jej sloník trochu napije, začne se zvětšovat, nafukovat… a nakonec uletí jako bublina do oblak! Účinky lektvaru však brzy vyprchají a Bedříšek skončí v koruně stromu, odkud ho tatínek naštěstí včas zachrání - a maminka tak nic nepozná.

Libor Pixa: Libor Pixa (1979) je český animátor a režisér. Vystudoval výpočetní techniku a výtvarné umění na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích a animovanou tvorbu na FAMU. Natočil několik úspěšných krátkých animovaných filmů - např. Psi-Cho (2005), Hrůzné náhody (2007) či absolventský Graffitiger (2010). Dále spolurežíroval celovečerní snímek Autopohádky (2011), do něhož přispěl povídkou Vincent. Nejnověji je podepsán pod TV seriálem Nejmenší slon na světě (2012).

Kde a kdy se Nejmenší slon na světě - Tatínek vaří lektvar promítá

KdeKdyRezervace
Golden Apple Cinema, č. 528. 5. v 13:00N/A

Jiné filmy ze sekce Mezinárodní soutěž animovaných filmů pro děti

+zobrazit/skrýt

Jiné filmy z roku 2013

+zobrazit/skrýt