Poroty

Poroty festivalu:
1998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013
Milan Cieslar

Česká republika
Milan Cieslar se narodil v Českém Těšíně. Největší vliv na něj podle jeho slov měla Střední průmyslová škola filmová v Čimelicích, která jej nasměrovala k budoucímu oboru. Poté vystudoval FAMU – katedru režie, a po absolutoriu filmem Mistr Bída na motivy Trumana Capote nastoupil k režisérce Věře Chytilové a později k Františku Vláčilovi jako asistent. Do současnosti natočil 6 celovečerních snímků (Dynamit, Někde je možná hezky, Jak chutná smrt, Pramen života, Duše jako kaviár, Krev zmizelého) a celou řadu televizních děl. Filmy Pramen života a Duše jako kaviár prošly úspěšně mnoha zahraničními festivaly a získaly několik ocenění, Pramen života právě také na MFF ve Zlíně v roce 2000.
Katarína Šulajová

Slovenská republika
Katarína Šulajová se narodila roku 1975 v Martině. V letech 1994 – 2000 studovala dramaturgii a scenáristiku na Vysoké škole múzických umění v Bratislavě. Studium ukončila absolventským scénářem filmu O dvě slabiky pozadu. Spolupracovala na filmech Prenasledovanie, Štefan, Psíčkari.
Dick de Jonge

Nizozemí
Dick de Jonge se narodil v roce 1945 a žije a pracuje v Amsterodamu. V roce 1980 založil amsterodamský Dětský dům filmu a Dětskou filmotéku. Obě instituce řídil do roku 1984. Filmotéka byla poté zprivatizována a přejmenována na Twin Film. Dick de Jonge tuto společnost řídí společně se svou ženou Beaou Appels již dvacet let. Název společnosti byl inspirován skutečností, že jejich dcery jsou dvojčata. V roce 1988 byl Dick de Jonge mezi zakladateli ECFA a od té doby vykonával funkci člena rady asociace. Jeho motivace aktivně pracovat v ECFA zůstala i po letech stále stejně silná: „ECFA měla velký vliv na kvalitu mé práce. Mám ovšem také rád lidi, kteří v ECFA a pro ECFA pracují. Většina z nich se velmi silně angažuje a jsou plně odevzdáni úkolu, který si předsevzali, a to umožnit dětem přístup k filmům a probudit v nich lásku k nim. Tito lidé jsou sami o sobě bohatým zdrojem nabízejícím obrovskou výměnu nápadů, názorů a metod.“
Cathy Meils

Spojené státy americké
Cathy Meils je držitelkou titulu MA z Northwestern University a MFA z Florida State University. Ve Spojených státech, Praze a Vídni založila tři společnosti a pracovala jako vedoucí castingu, herečka a režisérka. Jako novinářka je zahraniční dopisovatelkou pro Variety, TV East Europe, Business Central Europe, Plays International a dalších mezinárodních titulů, přičemž se věnuje tématům film, televize, divadlo, cestování a kultura.
Galina Jeftušenko

Rusko
Dr. Galina Jeftušenko se narodila ve Voroněži, studovala na voroněžské univerzitě filiologii a získala postgraduální titul na Všeruském institutu kinematografie. Je režisérka, pedagožka v oblasti médií a dokumentaristka, je také profesorkou Institutu historie a archivnictví. Od roku 1984 působila v Ruském studiu dokumentárního filmu, v roce 2002 založila vlastní produkční společnost Radical. Je členkou Ruské filmové asociace a vzdělávání v médiích a Ruské filmařské unie. Její základní filmografie obsahuje filmy jako Alexander Kalyagin, Naši vůdcové, Rabbi, Proč se vrátil Alexander Zhurbin a mnohé další. Účastnila se mezinárodních filmových festivalů v Řecku, Německu, na Ukrajině, Polsku, USA, Kanadě a jiných zemích.