Poroty

Poroty festivalu:
1998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013
Christian Vogl

Česká republika
Christian Vogl (1995) studuje pražské Gymnázium prof. J. Patočky s rozšířenou výukou jazyků. Má rád muziku (Snoop Dogg, Seal, 4Tet, Steve Wonder, Monkey Business), baseball, golf, modelaření, ale taky matematiku a baví ho jazyky. Rád by dosáhl právnického vzdělání a pracoval v diplomatických službách, protože chce mít možnost globálně ovlivnit problematiku životního prostředí a chudobu zemí třetího světa.
Markéta Langerová

Česká republika
Markéta Langerová (1995) je žákyní základní školy s rozšířenou hudební výchovou v Plzni. V roce 2005 a 2006 provázela televizními festivalovými Zlínskými minutami, v letech 2005–2007 moderovala televizní pořad Defilé z Kroměřížského festivalu vojenských hudeb. Od ledna 2006 pravidelně účinkuje v promo pořadu České televize Čétéčko, druhým rokem moderuje předávání cen českých zoo Bílý Slon a třetím rokem slavnostní předávání Cen Ď českým mecenášům v Národním divadle v Praze.
Ilaria Tafuriová

Itálie
Ilaria Tafuriová (1993) žije v Salernu. Končí druhý rok studií na klasickém lyceu, kde studuje latinu a řečtinu. Studuje však také angličtinu, japonštinu a němčinu. Ráda poslouchá hudbu (indie rock, ale také punk), brouzdá po Internetu a ráda čte. Miluje film a loni v létě se účastnila filmového festivalu Giff oni. Dává přednost zahraničním filmům, ale má ráda také některé italské herce. Pobyt ve Zlíně považuje za skvělou příležitost jak vidět spoustu filmů a setkat se s lidmi z nejrůznějších zemí.
Zsófia Megmondjaová

Maďarsko
Zsófia Megmondjaová (1992) se narodila v Szombathely, v současné době studuje gymnázium Sebestyéna Tinódiho v Sárváru. Chce poznávat Evropu, učí se anglicky, německy a francouzsky, v loňském roce složila základní zkoušku z angličtiny. Zajímá se o hudbu, a to i aktivně, hraje na housle a na kytaru. Miluje filmy, především science-fiction.
Jana Mikušcová

Česká republika
Jana Mikušcová (1992) navštěvuje Základní školu Trávníky v Otrokovicích. Všichni kamarádi a známí ji oslovují Jenny, protože snad od narození mluví anglicky. Má ráda četbu dobrodružných a detektivních románů a samozřejmě i knihy pro dívky. Hraje na flétnu a na klavír, poslouchá pop, poprock a worship. Je nadšenou cestovatelkou, kromě Evropy už poznala i 17 států USA. Ve škole se účastní dějepisných, zeměpisných, jazykových i matematických olympiád.
Ondřej Vávra

Česká republika
Ondřej Vávra (1992) je žákem jazykové třídy Základní školy UNESCO v Uherském Hradišti. Má rád divadlo a čtvrtým rokem navštěvuje literárně dramatický obor na Základní umělecké škole v Uherském Hradišti. Svou hereckou zkušenost rozvinul ve Slováckém divadle, kde hrál v muzikálu Donaha! a v dramatu Král Richard III. Mezi jeho oblíbené filmy patří Forrest Gump, Pulp Fiction a Vykoupení z věznice Shawshank. Baví ho malování a píše povídky, se kterými se umístil na předních místech v několika soutěžích.
Radek Zelda

Česká republika
Radek Zelda (1992) studuje druhý ročník Střední průmyslové školy ve Zlíně. Má rád sport, divadlo, filmy a knížky. Jeho nejoblíbenější filmy jsou Vykoupení z věznice Shawshank, Vesnice a Gladiátor. Kdyby si měl vybrat nejoblíbenější sporty, bylo by to plavání, potápění, paintball a cyklistika. Zajímá se o bojové sporty a mystiku. Žije hudbou a světem fantasy. I když život bere takový, jaký je, nedokázal by si ho představit bez hudby a kamarádů, pro které udělá cokoliv.