Poroty

Poroty festivalu:
1998199920002001200220032004200520062007200820092010201120122013
Petr Botek

Česká republika
Petr Botek (1996) chodí do tercie na Gymnáziu v Uherském Hradišti. Ve škole má výborný prospěch a nejvíce ho baví občanská nauka, jazyky a samozřejmě tělocvik. Sportu se věnuje i ve volném čase – hraje hokej, fl orbal a v létě tenis. Tančí ve folklorním souboru Hradišťánek. Rád poslouchá hudbu a je fi lmovým fanouškem. Mezi jeho oblíbené žánry patří zejména komedie a fi lmy s napětím.
Ester Povýšilová

Česká republika
Ester Povýšilová (1994) navštěvuje kvintu pražského Malostranského gymnázia. Od svých 7 let hrála v pěti představeních brněnského Divadla Husy na provázku a mihla se i ve fi lmech. Ze všeho nejvíc má ráda fi lm a divadlo, obdivuje dílo fi lmy Miloše Formana, Vladimíra Morávka, Jean-Pierre Jeuneta, Marca Caro a pánů Svěráků. Ráda píše a doufá, že se tomu bude věnovat v budoucnosti ve spojení s kulturou jako svému povolání. Někdy tančí jak o život, a to nejraději charleston.
Ivo Maier

Česká republika
Ivo Maier (1995) chodí do 8. třídy Základní školy Halenkov. Již dříve navštěvoval dětský sbor, dramatický kroužek na LŠU a také začal hrát v divadelním loutkovém sdružení Kohútek, do něhož chodí stále. Sám si organizuje různá loutková představení, s nimiž vystupuje, stejně jako s kouzlením, které je jeho velkým koníčkem. Ve škole si oblíbil matematiku a fyziku, učí se anglicky a německy. Má rád zvířata (chová želvu, psi a kočky), ze sportu preferuje lyžování.
Marek Cieslar

Česká republika
Marek Cieslar (1994) bydlí v Praze. Do konce sedmé třídy navštěvoval jazykovou školu, ze které přešel do francouzské sekce Gymnázia Jana Nerudy (GJN), kde teď studuje ve třetím ročníku. Do budoucna se rozmýšlí mezi studiem politologie, psychologie nebo fi lmu. Film je pro něj odmalička aktuálním tématem díky tátovi, který je režisér. Marek je členem debatního kroužku a sleduje snímky fi lmového klubu Jeden svět na GJN, rád fotí, cestuje, ze sportu má nejraději tenis.
Truong Luong Manh

Německo
Truong Luong Manh (1992) je studentem Gymnázia a Střední odborné školy v Klášterci nad Ohří. Je člověkem s klidnou povahou. Poctivě a vytrvale si jde za svým životním cílem. Klidné vystupování, správná a chytrá úvaha, jasná formulace myšlenky a úsměv jsou vlastnosti, díky kterým je respektován svým okolím. Je velmi všestranný, přesto se více zajímá o přírodní vědy – fyziku, astronomii, chemii. Dále má rád společenské tance a baseball.
Vojtěch Bor

Česká republika
Vojtěch Bor (1995) v letošním roce končí základní školní docházku a hlásí se na gymnázium. Od osmi let zpíval se skupinou Baboko, v současnosti zpívá a hraje na fl étnu a na klarinet v kapele Pražec. S oběma kapelami uspěl na několika festivalech folkové a country hudby. Se spolužáky napsal scénář a natočil fi lm Tvoje volba. Hraje rugby za klub Sparta Praha.
Radim Botek

Česká republika
Radim Botek má 15 let. Posledním rokem navštěvuje základní školu v Otrokovicích. Má několik hlavních zálib: poloprofesionální fotografování se zaměřením na dopravu, nezávislý fi lm – natáčí v s pražskou skupinou AFTJ a také je tvůrčím členem ostravské amatérské fi lmové skupiny Banda Trotlů – a samosprávu – je spojen s parlamenty dětí a mládeže pro Zlínský kraj a také pro Otrokovice. Ve škole má rád matematiku, fyziku a zeměpis a také cizí jazyky. Devět let hraje na klavír.
Michaela Charvátová

Česká republika
Michaela Charvátová (1993) v současnosti studuje střední školu sociální péče – sociálně-správní činnost, která spadá pod Jedličkův ústav. Mezi její záliby patří sport, hudba, knihy a fi lmy. Jako členka české reprezentace se závodně věnuje curlingu. Na Základní škole Hany Benešové v obci Bory u Velkého Meziříčí, kterou dříve navštěvovala, chodila také do pěveckého sboru Boráčci. Je komunikativní, zodpovědná, srdečná a dokáže si zachovat chladnou hlavu.
Lauren Verbeke

Belgie
Lauren Verbekeová má 14 let a pochází z belgického města Izegem. Má jednoho bratra, ale žádnou sestru. Lauren miluje chození do kina, ze zvířat má nejraději kočky. Ráda navštěvuje fi tness centrum a také dvakrát týdně hraje tenis.